Aktiviteter / Hyllebergs Verden / Foredrag

Foredrag

Hyllebergs hus
Findes der alternativer til tidens vækstparadigme?
 
eller 
 
Et rigt liv på fattigdomsgrænsen!
 
tjaaaa overskriften kan du helt selv bestemme! - men herunder kan du læse, hvad foredraget handler om:)

Foredrag v. Morten Hylleberg, økologisk landmand, politibetjent, halmhusbygger, iværksætter, foredragsholder mm.

Jeg lever et liv der er en skændsel mod BNP! – arbejder deltid, er gældfri, genbruger frem for at købe nyt, dyrker dele og bytte økonomi, laver store mængder frivilligt arbejde osv.!

Er sådan en som mig et problem for samfundet, eller en del af løsningen?

Foredraget handler om at gå andre veje. At lade sig inspirere af alternativ tænkning, at tage ansvar for eget liv og læring, samt styrken i at turde handle, på det man tror på. Handling er et stærkt redskab til at bekæmpe afmagt, frustration og følelsen af ikke at kunne gøre en forskel, selvom man sagtens kan se behovet for den!

Med mig selv som eksempel fortæller jeg, hvorfor jeg sadlede om undervejs fra at realisere mine boligdrømme på helt traditionel vis. Jeg valgte, at bruge min opsparing på 300.000 kr. til at bygge et halmhus, som gjorde mig gældfri på boligmarkedet fra dag 1, fremfor at bruge pengene på en udbetaling til en bolig, der ville medføre en stor gældspost.
Jeg kommer med konkrete ideer til, hvordan man kan gribe en tilværelse med lave omkostninger og gældfrihed an, ligesom jeg viser udvalgte billeder, der illustrerer de ting jeg taler om.

Foredraget efterlader tilhøreren med en ’yes we can’ følelse. Det provokerer og skaber debat. Det sætter fokus på den meget væsentlige del af ens liv, det er at tage stilling til, hvor man som menneske er på vej hen. Er det den rigtige vej? Er ’vejen’ et bevidst valg, eller en ubevidst jeg følger med strømmen ’handling’?

Foredraget tager 1 -1½ time afhængig af spørgelyst, og tilhørerne inddrages undervejs.

Prisen aftaler vi.

Den korte version:
 
Foredraget med Morten Hylleberg handler om at gå mod strømmen. Om at tænke og bygge alternativt i natur og genbrugsmaterialer. Om selv at bestemme over sin egen tid, og at være fri af snærende økonomiske forpligtelser. Og om at leve rigtig fint for få midler.
Morten HyllebergMorten Hylleberg
Under Himlen 7
4500 Nykøbing Sjælland
 
Mail: mortenhylleberg72@gmail.com
Tlf.: 299 399 30
Egebjerg Landsbyvirksomhed | CVR: 35141693 | Glostrupvej 13D, Egebjerg, 4500 Nykøbing Sjælland - Danmark | Tlf.: +4529939930